torek, 14. december 2010

Glavni produkti FitLine-rezultati znanstvenih študij

Za interno uporabo slovenske skupine GOH PM-International

Glavni produkti FitLine -
rezultati znanstvenih študij in tuje izkušnje
           
Povzetek pripravil: dr. Iztok Ostan
Univerza v Ljubljani
            Od novembra 2010 dobavlja podjetje GOH svoje produkte preko uspešnega nemškega podjetja PM International. Z vključitvijo v mrežo tega podjetja imajo stranke GOH pravico do nabave tudi produktov PM-International. V slovenski skupini GOH še ni izkušenj z njimi. Ker je pred morebitnim preizkusom prehranskih dodatkov dobro poiskati kvalificirane informacije o njih, sem na željo vodstva  slovenske skupine GOH  pripravil pričujoči povzetek študij o nekaterih produktih podjetja PM-International.  Glavnino njihove ponudbe tvori skupina produktov blagovne znamke  FitLine©. Med njimi so glavni trije Basics©, Activize© OxyPlus in Restorate©. Vsi trije prehranski dodatki so patentirani, torej vsebujejo hraniva, ki so eksluziva PM-International.


Zakaj jim sploh posvetiti pozornost?

                Pri prebiranju informacijah o produktih FitLine preseneti številčnost uspešnih športnikov, ki jih uporabljajo. Samo na zadnjih poletnih in zimskih olimpijskih igrah (glej seznam na zadnji strani) je bilo  več kot 50 prejemnikov olimpijskih odličij,  ki uživajo te prehranske dodatke. Nekateri med njimi so uspešni že desetletje in več. Po izjavah proizvajalca produkti ne vsebujejo prepovedanih poživil. Pa ne gre le za potrebe športnikov. Nekatere od študij, ki jih predstavljam v nadaljevanju, so pokazale občutna izboljšanja počutja in prehranjenosti pri bolnikih in tudi pri otrocih, ki imajo težave pri pozornosti in učenju.
                Pri vseh študijah, ki jih tu predstavljamo, je sodeloval Dr. Gerhard Schmitt z inštituta Nuwelis, ki je tudi vodja mednarodnega znanstvenega sveta PM-International AG (International Scientific Advisory Board of PM-International AG). Radi bi, da bi bilo študij še več, da bi bil krog znanstvenikov, ki jih opravljajo, še širši in (še) bolj neodvisen od PM-International in da bi bili rezultati objavljeni tudi v znanstvenih revijah. Informacije, ki jih predstavljamo v tem tekstu smo dobili večinoma v publikacijah PM-International. Ena od njih (študija o otrocih z ADD) je namenjena samo interni uporabi PM-International, zato je tudi ta povzetek primeren le za interno uporabo skupine GOH PM-International. V prvem delu tega teksta predstavljamo posamezne produkte in študije o njih,  v zadnjem delu pa še o uspehih športnikov, ki jih uporabljajo.


(se nadaljuje v naslednjem blogu)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.